عکاسی دیجیتال جراحی پلاستیک بینی
عکاسی دیجیتال یکی از بهترین روشهای ثبت آناتومی بیمار قبل عمل است. پزشک میتواند با بهرهگیری از این عکسها درصد موفقیت عملش را افزایش دهد.

نمونه عکس قبل از عمل بینی در هفت حالت صورت
اهداف
هدف ما استانداردسازی عکاسی دیجیتال است که موجب افزایش بهرهوری پزشک حین عمل میشود و تضمینی است برای مقایسهی بهتر عکس قبل و بعد از عمل بینی که هم بیمار و هم پزشک به درک درستی از نتیجهی جراحی برسند.
نکات مهم
در این نوع عکسها، دوربین، روشنایی، قاببندی، بزرگنمایی و موقعیت بیمار بسیار مهم است.
نکات فنی عکاسی
برای حفظ بزرگنمایی تصاویر، ما باید دائما فاصلهی بیمار از دوربین را کنترل کنیم تا تصویر واقعی باشد. اندازهی حسگر دوربین و فاصلهی کانونی لنز نیز با این موضوع در ارتباط است.
بهترین فاصلهی کانونی برای این تصاویر ۳۵mm تا ۷۰mm میباشد. فاصله ی دوربین تا بیمار نیز بین یک تا ۲ قدم است و زاویه ی دوربین هم زاویه چشم یا به اصطلاح eye level است.
تصویر زمینه ی بیمار نیز نباید رنگ سفید خام و یا مشکی خام باشد میتوانیم با استفاده از نور و ایجاد سایه ی بیمار روی دیوار تصویر زمینه را به رنگ خاکستری دربیاوریم یا از پرده های آبی و سبز استفاده کنیم؛
از بیمار بخواهیم که نیم دایره ی بالای لنز را نگاه کند؛ سپس دیافراگم دورین را تا ۵ الی ۸ ببندیم و سرعت شاتر را پایین بیاوریم.
دقت شود حتما از پایه ای مناسب استفاده کنیم.
دوربین را روی تایمر قرار دهیم تا هنگام شات زدن دست نلرزد.
نکات فنی نوردهی
از دو عدد سافت باکس استفاده کنید و آنها را با زاویه ی ۴۵ درجه به صورت بیمار بتابانید تا حین تغییر ژست بیمار کمترین سایه را داشته باشید.
موقعیت سوژه (بیمار)
برای جراحی بینی، ما باید در ۸ یا ۹ ژست از بیمار عکس تهیه کنیم که شامل عکس با لبخند هم میشود به این صورت که لبخند باید تا آستانه ی پیدایش دندان ها صورت بگیرد ولی دندان ها پنهان بمانند.
دو نکته ی جالب
۱- یک شگرد جالبی که من زیاد تو عکس های قبل و بعد در میان دکترها دیدم این بود که عکسی که قبل عمل از بیمارها میگیرند رو با فاصله ی کانونی کمتر میاندازند و دوربین را به صورت بیمار به خصوص بینی بیمار نزدیک میکنند.
اما عکس بعد عمل را دورتر از بیمار و با فاصله ی کانونی بیشتر میگیرند!
با این کار عکس اول صورت، کوچک و لاغر و بینی استخونای و بزرگ میافتد و در کل بیمار زشتتر میشود و در عکس دوم صورت بیمار تپل تر و بینی کوچک تر میشود.
۲- عکس ها توی قاب کلوس آپ گرفته میشود و بیشر کادر را صورت مخاطب پر میکند. اولویت ما زیبا گرفتن عکس نیست و ما فقط باید عکسی با کامل ترین جزییات صورت و بینی بندازیم.
نویسنده: احسان خادم حسنی
مرسی احسان جان پست بسیار کاربردی و مفیدی بود… ما مطالبت رو میخونیم و دنبال میکنیم.
رشد محسوس قلمت نسبت به نوشتههای قبلی کاملا به چشم میخوره.
خیلی ممنون واقعا،نظر لطفتون رو میرسونه و برای من امیدواریه. سپاس
Jaleb bud vali kutah:/
ممنون بابت این مقاله جامع. لطفا درمورد نکات چاپ این عکس ها هم توضیح بفرمایید
عالی و مهندسی
خیلی ممنون .
بسیار مطلب مفیدی بود 👌👌👌
خیلی ممنون واقعا.