هر یک از ابزارهای سئو یک سری امکانات و کاربردهای خاصی دارند و به شما این امکان را میدهند که پارامترهای مختلفی از سایت خود را آنالیز کنید. هر یک از این ابزارها، مزایا و معایبی دارند؛ بنابراین نباید به تنهایی به یک ابزار خاص، به عنوان معیاری برای ارزیابی بسنده کنیم. یکی از مهمترین نکاتی که باید حین استفاده از هر ابزار به آن توجه کنیم این است که سازوکار آن را به خوبی درک کنیم و بتوانیم به درستی از آن جهت آنالیز کردن سایتمان استفاده کنیم. استفاده از ابزارهای سئو نقش کلیدی در موفقیت کسب و کارهای اینترنتی و رسیدن به جایگاه مناسب در SERP گوگل را ایفا میکند.

داشبورد سایت ahrefs
ahrefs بعد از موتور جستجوگر گوگل، دومین خزنده فعال و یکی از بهترین ابزارهای آنالیز آنلاین برای تجزیه و تحلیل بک لینکها است. برای پیشی گرفتن از رقبا، به اطلاعاتی از رقبای خود نیاز دارید. به عنوان مثال، از چه کلمات کلیدی استفاده کردهاند؟ چرا رتبه بالاتری نسبت به شما دارند؟ در چه سایتهایی بک لینک گرفتهاند؟
با ابزار قدرتمند ahrefs میتوانید تا حدی اطلاعات مورد نظر خود را بیابید و استراتژی مناسبی پیاده کنید. اما رجوع بیش از حد در یک بازه کوتاه به آن، جز نگرانی بیجا فایده دیگری ندارد. برای استفاده از این ابزار لازم است ابتدا در سایت ahrefs ثبتنام کنید و یا افزونه آن را بر روی مرورگر خود نصب کنید و سپس رشد ترافیک، بک لینک ها، رتبه دامنه و url، کلمات کلیدی و … را بررسی کنید.
معرفی بخش های مختلف ahrefs و کاربرد هر یک از آنها
این ابزار برای سهولت کاربران و کارایی بیشتر، بخشهای مختلفی را در خود تعبیه کرده است که در ادامه به معرفی اجمالی هر یک از آنها میپردازیم. این بخشها عبارتند از Alerts، Site explorer، Content explorer، Keyword explorer و Rank tracker.
-
Alerts
همانطور که از نامش مشخص است، ابزاری برای اعلام هشدار بر اساس تغییرات رخ داده روی لینکهای خارجی سایت شما است. اگر میخواهید از طریق ایمیل تغییرات بک لینکها، کلمات کلیدی و منشنهایی که در سایت شما و رقبا به یک کلمه کلیدی زده میشود را پیگیری کنید؛ با استفاده از این ابزار برای هر کدام زنگ هشدار تعریف کنید. در صورتی که طی مرور زمان هر یک دچار مشکلی شوند، ایمیل هشدار دریافت خواهید کرد.

نحوه اضافه کردن alert جدید برای هر یک از Backlinks, New keywords, Mentions
-
Site explorer
در این قسمت لازم است با اصطلاحات زیر آشنا شوید.
-AR) Ahref Rank) : رتبه وب سایت شما را در میان سایر وب سایتها نمایش میدهد و بر اساس قدرت پروفایل بک لینک وب سایت شما ارزیابی میکند. پروفایل بک لینک شامل تعداد بک لینکها، دامنههای ارجاع، انکرتکستها و IPهای ارجاع است.
-UR) URL Rating) : رتبه URL را نمایش میدهد. بر اساس قدرت پروفایل بک لینک صفحه اصلی سایت شما، طبق یک مقیاس لگاریتمی عددی بین 0 تا 100 را نشان میدهد. هنگام محاسبه این معیار، لینکهای داخلی و خارجی هر دو درنظر گرفته میشود.UR تاثیر مثبتی در رتبه بندی گوگل دارد، یعنی صفحاتی که UR بالاتری دارند، در نتایج جستجوی گوگل رتبه بالاتری میگیرند.
-DR) Domain Rating) : رتبه دامنه وب سایت را نمایش میدهد. بر اساس قدرت پروفایل بک لینک دامنه و تعداد وب سایتهایی که به دامنه ما لینک شدهاند محاسبه میشود و طبق یک مقیاس لگاریتمی UR عددی بین 0 تا 100 را نشان میدهد.
-تعداد بک لینکها و دامنههایی که به آنها بک لینک دادیم و تعداد کلمات کلیدی ارگانیک و ترافیک ارگانیک و ترافیکی که از گوگل ادوردز بدست میآید (traffic value) را نیز نمایش میدهد.
در ادامه به معرفی سه تب organic search ، Backlink profile و paid search که در site explorer وجود دارند، میپردازیم. در هر بخش نمودارهای مختلفی برای آنالیز پارامترهای مختلف وجود دارد که به راحتی میتوانید روند تغییرات سایت خود را در یک بازه زمانی خاص مشاهده کنید.
اطلاعات مربوط به بک لینکها، در تب Backlinck profile نمایش داده میشود که شامل CTLDs distribution ،backlinks،referring pages ،referring domains ،Ahrefs Rank و Anchors میباشد.
اطلاعات مربوط به ترافیک ارگانیک (ترافیکی که بدون پرداخت هزینه به موتورهای جستجو دریافت میشود)، کلمه کلیدی ارگانیک، جایگاه خود در یک کلمه کلیدی خاص و میزان ترافیک دریافتی آن،top page و غیره را در تب Organic search نمایش میدهد.
در paid search هم جزیات مربوط به تبلیغات کلیکی، میزان ترافیک دریافتی از adها، تعداد سرچ یک کلمه کلیدی خاص در ماه (value) وغیره را نمایش میدهد.
همچنین در این بخش از منوی سمت چپ به اطلاعات بیشتری میتوانید دسترسی پیدا کنید که هدف استفادهی اکثر سئوکارها از ahrefs هم همین است. میتوانید در بخش Backlink profile تمامی بک لینکهای سایت خود را آنالیز کنید و چک کنید چه تعدادی از آنها به تازگی توسط خزنده های ahrefs بررسی شدهاند، چه تعدادی از بک لینکها را از دست دادهاید و کدام یک از آنها شکسته شدهاند که ممکن است به علت ریدایرکت شدن صفحات این اتفاق بیفتد. نکته مهم این است که میتوانید همین کار را برای سایتهای رقبای خود نیز انجام دهید و بررسی کنید از چه سایتهایی بک لینک گرفتهاند و شما هم از همان سایتها بک لینک بگیرید.
رقبای ما در چه سایتهایی بک لینک گرفتهاند؟
دامنه سایت رقیب مورد نظر را وارد میکنیم و جستجو میکنیم. با لیستی از دامنههایی که در آنها بک لینک گرفتهاست، روبرو می شویم که میتوانید به راحتی آنها را استخراج کنیم. همچنین یک سری فیلتر مثل نوع لینک (فالو، نوفالو و …)، نوع پلتفرم (وبلاگ، تجارت الکنرونیک و …)، انتخاب زبان و غیره میتوانید روی آن اعمال کنید.
• Content explorer
در این قسمت میتوانید رایج ترین محتواها برای یک موضوع خاص را پیدا کنید و یک سری فیلترها مثل زمان انتشار، زبان، تعداد انتشار در شبکه های مجازی و …. روی آن اعمال کنید و سریع تر محتوای مورد نظر خود را بیابید. به طور مثال من عبارت ahrefs tool را سرچ کردم و با نتایج زیر مواجه شدم.
-
Keyword explorer
در این قسمت می توانید یک کلمه کلیدی خاص را در یک کشور خاص جستجو کنید و پارامترهای مرتبط با آن کلمه کلیدی را تحلیل کنید. به عنوان مثال کلمه کلیدی ahrefs tool را جستجو کردم.
همچنین اگر این ابزار را به مرورگر خود اضافه کنید، حین جستجو در گوگل میتوانید پارامترهای ذکر شده را مشاهده کنید.
-
Rank tracker
مهمترین کاربرد این قسمت، اضافه کردن رقبای خود در Competiters است و در نسخه رایگان آن میتوانید پنج دامنه علاوه بر دامنه خود اضافه کنید رنک آنها را دنبال کنید و با سایت خودتان مقایسه کنید.
پست پر و پیمون و کاربردی بود، ممنون خانم زهرا رحمی … به نظر من هر فردی که وب سایت داره و هدفی رو با اون دنبال میکنه اگه از این ابزارها نظیر ahref و moz و … استفاده نکنه انگار که داره در یک مسیر تاریک گام برمیداره و هیچ افقی رو در پیشرو نمیبینه و بدون این که ببینی تا حالا برای سایت چه اتفاقات مثبت و منفی ای افتاده و به چه سمتی داره میره خیلی نمیشه به آینده ی اون سایت خوشبین بود.
من خودم با نسخه ی رایگان ای اچ رف کار کردم و خیلی مفید دیدم این ابزار رو… البته از تمام منوها و امکاناتی که تعبیه شده سر در نمیاوردم مسلما با این دستورالعمل ها و گایدلاین ها بهتر و کاربردی تر میشه از ابزارهای سئو برای ارتقای سایتمون بهره ببریم.
منتظر مطالب جدید شما در آپساید هستیم :)
لطف دارین. ممنون از شما که برای خوندن این مطلب وقت گذاشتید. با نظرتون کاملا موافقم. لازمه هر فرد حتما سایتشو با استفاده از ابزارها و تکنیکها آنالیز کنه و نقاط قوت و ضعف وضعیت کنونی کسبوکارش رو تحلیل کنه و استراتژی مناسبی رو پیادهسازی کنه تا بتونه به نتیجه دلخواهش برسه. اگر علاقهمند هستید پیشنهاد میکنم مستندات سایت ahrefs رو مطالعه کنید و هر یک از منوها رو عمیقتر بررسی کنید. خوشحال میشم اگر نکتهای دیدید به اشتراک بگذارید.
خیلی مطلب خوب، کاربردی و جامعی بود. Ahrefs یه ابزار کلیدی و مهمه برای کمک به بهبود جایگاه سایتمون و از اون میتونیم برای مباحثی مثل کلمات کلیدی مهم یا بک لینکهای رقبا استفاده کنیم. ممنون میشم مطالب بیشتری درمورد سایر ابزارهای مرتبط بذارین در آینده، ابزارهایی که برای تحلیل عملکرد سایت خودمون و رقبا بهمون کمک میکنه.
ممنون بابت این مطلب خوبتون، موفق باشین
ممنون از نظر لطفتون. خیلی ابزارهای کاربردی دیگری مثل moz، google analytics، google search console و … هست. بهتون پیشنهاد میکنم اگر میخواین به ابزاری مسلط شین، با کلیاتش آشنا بشین و شروع به کار کنین و به مرور زمان به همه بخشهاش تسلط پیدا میکنین. شاد و موفق باشید.
آیا در ابزار ahref این امکان وجود دارد مثل رتبه بندی الکسا بشود فهمید رتبه سایت در مقایسه با دیگر سایت ها چطوره؟؟ مقایسه سایت خود با سایر سایت های هم موضوع با ما؟
باتشکر از سایت آپساید
بله میتونید Ahrefs Rank هر دامینی رو در تب Site explorer ببینید ولی خب با رنک الکسا متفاوت هستش. همچنین میتونید رقباتون رو track کنید و برای این کار از تب Rank tracker استفاده کنید و رقبا(Competitors) مورد نظرتون رو اضافه کنید و یک سری از پارامترها رو مقایسه کنید. بازم اگه سوالی بود درخدمتم.
ممنون بابت مقاله کاربردی و خوبتون. تمام منوهایی که توضیح دادین رو برای سایت خودم بررسی کردم. واقعا خیلی مختصر و مفید توضیح دادین. فقط یک سوال افزونشو چطوری میتونم نصب کنم؟ سایتش بهتره یا افزونش؟
ممنون از نظر لطفتون. خوشحالم که مفید بوده براتون. ahrefs-seo-toolbar افزونشو دانلود کنید و به مرورگر خودتون اضافه کنید. خب قطعا سایتش امکانات بیشتری در اختیارتون قرا میده و به صورت اجمالی و سریع از طریق تولباری که به مرورگرتون اضافه میشه میتونید یک سری معیارهارو برای هر صفحهای که بازدید میکنید آنالیز کنید.