چرا باید سبک های عکاسی را بیاموزیم؟

تو پست قبلی درباره  این صحبت کردیم که چطور میتونیم عکس هایی حرفه ای بندازیم و چه نکاتی رو باید رعایت کنیم تا عکسمون حرفه ای تر به نظر بیاد تو این قسمت ترجیح دادم به جایه اینکه از تجربه ی خودم بگم بیام یک مقاله رو براتون خلاصه و ترجمه  کنم.

عکس ها چیز هایی هستند که همیشه دور و بر ما بودند .توی آلبوم ها روی بیلبورد ها تو شبکه های اجتماعی یا حتی خودمون عکس هایی مینداختیم ولی نمیدونستیم عکس ما شامل کدام سبک عکاسی میشه این که بدونیم چه عکسی جزء کدوم سبک میشه به ما تو فراگیری دانش عکاسی میتونه خیلی کمک کنه.

به این دلیل که سبک های عکاسی خیلی زیاداند حس کردم براتون خیلی کسل کننده میشه که بیام تو یک پست تمامشون رو بگم بنابرین تصمیم گرفتم که طی چند قسمت تعداد زیادیشون رو بیان کنم بدونه مقدمه شروع میکنم.

عکاسی آپسترکت یا انتزاعی چیست؟

این نوع عکس ها عکس هایی هستند که ارتباط مستقیمی با جهان شیء ندارند این این عکس ها معمولا با تجهیزات و ابزار های مخصوص عکاسی گرفته میشن همیشه نوعی کنجکاوی در این عکس ها وجود داره که ما از خودمون میپرسیم این چه چیزی هست یا این کجاست چهطور گرفته شده.

عکاسی ماجراجویی یا ادونچر

هر عکسی که حس ماجراجویی ایجاد کنه میتونه جزء این سبک باشه تو این سبک معمولا ما چشم انداز هایی زیبا و خیره کننده ای داریم طبیعت مکان خیلی خوبی برای گرفتن عکس تو این سبک میتونه باشه.هرچند ماجرا جویی های شهری عکاسی از ارتفاعات ساختمون ها یا هرعکسی که در ادم ایجاد دلهره و ترس ناشی از هیجان ایجاد کنه میتونه شامل این سبک باشه.

عکاسی معماری

این نوع عکاسی خیلی آاسون قابل تشخیصه هر عکسی که از سازه ها و ساختمون ها گرفته  میشه این نوع عکاسی نیازمند مهارت و تجهیزات خاص میشه یکی از ابزرای که تو ی این سبک زیاد استفاده میشه لنز های تیلت هست که برای رفع پرسپکتیو ساختمان ها ازش استفاده میکنند.

عکاسی آسترو چیست ؟

این نوع عکاسی یک سبک فراگیر مربوط به عکاسی در شب هست مثل عکاسی از راه شیری و دیپ اسکای یا حتی تایم لپس حرکت ستاره ها یا بارش های شهابی که این سبک  عکاسی نیازمند  تجهیزات عکاسی حرفه ای نظیر تلسکوپ ها ریموت ها و… است

سبک عکاسی سیاه و سفید

این سبک عکاسی فقط مربوط به عکس های سیاه سفید ویا عکس هایی که سیاه سفید گرفته شده نیست بلکه تمام عکس هی تک رنگی که رنگ در این گونه تصاویر جلوه بصری بسیار ساده دارد با این حال عکاسی تو این سبک بسیار کار دشواری است.

عکاسی بوویدر یا بوودر چیست ؟

در این نوع عکس ها همیشه زنان را سوژه قرار می دهند عکاسی از زنان با موضوع های رمانتیک و عاشقانه در اتاق خواب یا حتی بوتیک که در خارج البته بیشتر برای هدیه دادن به شریک زندگی یا به عنوان هدیه برای شرکت هایی خاص مثل برند های لباس و یا به البته این نوع عکس ها در ایران قسمت کوچکی از عکس های عروسی را تشکیل میدهند .

عکاسی کاندید یا غیر رسمی چیست ؟

شاید کمتر اسم این سبک رو شنیده باشید ولی بیشترین عکس ها رو ازش دیدین . عکس هایی که به صورت بدونه هماهنگی یا به قول معروف یهویی گرفته میشن شامل این دسته اند. تو این نوع عکس ها سوژه هیچ گونه اطلاعی از عکس گرفته شده ندارد.

عکاسی سیتی اسکیپ یا نمای شهری چیست؟

عکس هایی که نما های وسیعی از یک شهر یا قسمتی از شهر را نشون میدند یا به طور خلاصه یک لند اسکیپ که از شهر گرفته میشه.این نوع عکس ها از عکس های معماری جدا میشن تفاوتشون هم شایانه.

عکاسی تجاری 

عکاسی تجاری یا تبلیغاتی شامل گرفتن تصاویر برای استفاده ی تجاری تبلیغ و یا فروش محصولات یا خدمات است نمونه های این نوع عکاسی براتون بیشتر در دسترس است مثلا میتونید این نوع عکس هارو رو مجلات بروشور ها و بیلبورد ها ببینید.

عکاسی کامپوزیت یا ترکیبی

به شخصه عاشق این سبک عکاسی ام. پیچیدگی تصاویر چند گانگی سوژه و حتی به تصویر کشیده شدن حرکت این نوع عکس هارو جذاب کردن استفادهی مناسب و ترکیب عناصر بصری عکس های این سبک رو وهم آلود و خیال انگیز نشون میده. عکس های این سبک دابل اکسپوشر ها مونتاژ ها و و عکس های چند گانه رو هم شامل میشه.عکسی که شامل چند لایه ی تصویری باشد دابل اکسپوشر میگن مثل تصویر جلو شیشه و انعکاس تصویر پشت  شیشه.تصاویری که قسمت های کوچک یک تصویر بزرگ رو تشکیل میدهند هم منتاژ میگن . تصویر چندگانه یا مولتیپلیسی هم گرفتن یک سوژه چند باره مختلف است. روش فکوس استکینگ هم جزء این سبک میباشد .

عکاسی خلاق یا کریتیو

در این سبک معمولا خود عکاس دست به کار میشه و عواملی خارجی رو وارد عکسش میکنه به شخصه زیاد ازین عکس ها خوشم نمیاد ولی تو این نوع عکاسی تجهیزات و ابزار هم همانند وسایل عکاسی اهمیت دارند عکاسی از توپ کریستالی قطرهی آب لنز فیش آی و… جزء این سبک اند.

عکاسی مستند

عکاس توی این نوع عکس ها وقایع تاریخ ، زندگی هر روز افراد  یا حتی اتفاق هایی نظیر جنگ تولد انقلاب یا هر چیزی که ارزش ثبت داشته باشه می پردازه و سعی میکنه وقایع رو دقیق مثل آن چیزی که هست نشان بدهد

Subscribe
Notify of
guest
2 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
moshtagh
moshtagh
5 years ago

ممنون از اطلاعات کاربردی و مفید که درباره عکاسی ارائه دادید.